Vepřový plátek Navarra
Suroviny
- 300 g Cibule
- 150 g Slanina vepřová
- 1000 g Vepřová pečeně
- 200 g Pórek
- 15 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata
- 500 g Fazole černé
- 3 g Pepř cayenský
- 5 g Bazalka
- 100 g Citrony
- 50 g Pažitka
- 10 g Oregano sušené
- 100 g Česnek
- 300 ml Olej olivový
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 62 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 82.2 mg
- Draslík 1331.9 mg
- Vláknina 20804.2 mg
- Vitamín A 20804.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.
-
2
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.
-
3
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.
-
4
Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.