Zelené olivy s koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 144 g
- Sodík 1946 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 90.7 mg
- Vláknina 9635 mg
- Vitamín A 9635 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládané olivy propláchneme a necháme okapat. Potom je rozťukneme válečkem nebo paličkou a navrstvíme je do velké skleněné nebo kameninové nádoby.
-
2
Olivy proložíme oloupanými stroužky česneku, nadrceným koriandrem a plátky omytého citronu. Zalijeme olivovým olejem tak, aby olivy byly ponořené.
-
3
Před podáváním necháme nejméně 3 týdny stát.