Svařené víno s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 750 ml Víno červené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Skořice celá
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 11141 mg
  • Vitamín A 11141 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvedeme do varu vodu se skořicí, sušeným zázvorem, hřebíčky, kousky pomerančové kůry a cukrem. Uvaříme hustý sirup.

  • 2

    Potom přilijeme červené víno a zahříváme téměř k bodu varu.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu