Maďarský paprikáš z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 22 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 221.1 mg
- Draslík 903.6 mg
- Vláknina 1698.5 mg
- Vitamín A 1698.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.
-
2
Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.
-
3
Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.