Maďarský paprikáš z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Telecí plec
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 221.1 mg
  • Draslík 903.6 mg
  • Vláknina 1698.5 mg
  • Vitamín A 1698.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.

  • 2

    Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.

  • 3

    Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.

Komentáře k receptu