Vepřové s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 150 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.75 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 594.4 mg
  • Vláknina 2613.8 mg
  • Vitamín A 2613.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mletý fenykl smícháme s nadrceným černým pepřem a solí na pastu. Směsí potřeme omyté a osušené vepřové maso.

  • 2

    Do pekáčku vložíme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, připravené maso a vše podlijeme vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 80 minut, každých 10 minut podléváme trochou vody.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě asi 10 minut, potom naporcujeme.

  • 4

    Do omáčky a zeleniny v pekáči přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně, zamícháme a chvíli povaříme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu