Mušle a pórek na badyánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 462.1 mg
- Vláknina 3202.8 mg
- Vitamín A 3202.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.
-
2
Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.
-
3
Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.
-
4
Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.
-
5
Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.
-
6
Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.