Indické kuře tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Zázvor
  • 150 g Jogurt bílý
  • 800 g Kuře
  • 1.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.43 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 528.3 mg
  • Vláknina 6376.9 mg
  • Vitamín A 6376.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor i česnek nasekáme nadrobno. Polovinu směsi smícháme se lžičkou římského kmínu, chilli kořením, skořicí, paprikou, kurkumou, citrónovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Směs po 2 - 3 minuty osmahneme na suché pánvi, aby koření uvolnilo chuť a vůni. Opečenou směs smícháme s jogurtem a druhou polovinou nasekaného zázvoru i česneku.

  • 2

    Kuře rozdělíme na 8 částí, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem, po celém povrchu potřeme tamarindovou pastou, osolíme a naložíme do připravené marinády. Několikrát obrátíme, aby se důkladně obalilo, přikryjeme a necháme v ledničce do druhého dne marinovat.

  • 3

    Troubu zapneme na 220°C (plyn na stupeň 7).

  • 4

    Porce kuřete vyndáme z marinády, pokropíme olejem a položíme na plech, potřený olejem. Pečeme 20 minut, maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut.

  • 5

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Těsně před dopečením kuřete rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, na kterém kroužky cibule opečeme do křupava.

  • 6

    Citron rozkrájíme na osminky, porce kuřete na talíři obložíme osmaženou cibulí, posypeme zbylým římským kmínem a ozdobíme plátky citrónu.

Komentáře k receptu