Bal, kirgizský kořeněný medový nápoj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 polévková lžíce Zázvor
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 80.2 mg
  • Vláknina 11922.2 mg
  • Vitamín A 11922.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu uvedeme do varu, poté do ní vhodíme 6 zrnek pepře, 2 bobkové listy, nakrájený čerstvý zázvor, kousek skořicové kůry a 10 hřebíčků. Když směs vzkypí, sejmeme nádobu z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme ustát.

  • 2

    Po 10 minutách v tekutině rozpustíme med, nápoj rozmícháme a přecedíme.

  • 3

    Nápoj bal podáváme horký.

Komentáře k receptu