Jehněčí guláš s batáty
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Jehněčí kýta
- 500 g Brambory sladké (Batáty)
- 30 g Olej olivový
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 4 g Chilli paprička sušená
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 300 g Okra - Ibišek jedlý
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1442 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1155.4 mg
- Vláknina 12283.7 mg
- Vitamín A 12283.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. Přiložíme maso, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou cayenského pepře, drcenou chilli papričkou, přidáme passatu, batáty, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut doměkka. Okru očistíme, omyjeme, přidáme do guláše, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.