Křupavá kachna a ananas s dipem
Suroviny
- 600 g Ananas
- 100 g Banány
- 100 g Jogurt bílý
- 150 g Kompot mandarinkový
- 20 g Mandle
- 180 g Mouka pšeničná celozrnná
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Hřebíček
- 150 g Majonéza
- 20 g Meduňka
- 800 g Kachní prsa
- 150 g Zázvor nakládaný
- 100 g Kokos
- 40 g Kari
- 70 g Jablko
- 1 g Anýz
- 1 g Koriandr
- 60 ml Kečup
- 20 ml Olej z vlašských ořechů
- 120 ml Víno portské
- 20 ml Sirup javorový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Limetka
- 1 dl Mléko polotučné
- 0.41 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1128 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 63 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 343.8 mg
- Draslík 1047.3 mg
- Vláknina 13038 mg
- Vitamín A 13038 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme celozrnnou mouku, strouhaný kokos, olej, mléko, vejce, sůl a portské víno a vše vyšleháme do hladkého těsta.
-
2
Kachní maso osušíme a naporcujeme na menší kousky, ananas oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve woku rozpálíme arašídový olej a kousky masa a plátky ananasu nejprve obalíme v těstíčku a potom osmažíme na oleji, každou porci asi 8 minut. Necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple.
-
3
Na dipy dáme do jedné misky okapané mandarinky, zázvor, kajenský pepř, kečup, koriandr, hřebíček a anýz. Do druhé misky majonézu, jogurt, jablko a banán nakrájené na kousky, kari, sůl, mleté mandle a javorový situp. Obsah obou misek rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Ma talíře rozložíme porci kachny a ananasu, ozdobíme plátkem limetky a posypeme nasekanou meduňkou. Podáváme s oběma dipy.