Dušená kuřecí stehna kořeněná
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
- 400 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 450 ml Vývar drůbeží
- 600 ml Voda pitná
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 52 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 429.3 mg
- Draslík 658.9 mg
- Vláknina 3812.6 mg
- Vitamín A 3812.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme a lehce naklepeme. Cibuli rozkrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme.
-
2
Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli. Na cibuli vrátíme maso, přidáme protlak, chvilku smažíme. Poté posypeme maso kořením, solí, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až bude měkké.
-
3
Maso podáváme s omáčkou a polovinami vejce.