Pečená krkovice na česneku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 10 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 7 dl Voda pitná
  • 7 dl Masový vývar
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 223.5 mg
  • Vláknina 12493.6 mg
  • Vitamín A 12493.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou krkovici osušíme a na několika místech maso nařízneme. Očištěný česnek prolisujeme a dáme misky. Přidáme k němu sůl, pepř 4 barev, olej a vše dobře promícháme. Touto směsí potřeme maso za všech stran, posypeme kmínem a proložíme omytými snítkami petrželky a celeru. Krkovici dáme do pekáče a odložíme do chladničky na 12 hodin.

  • 2

    Druhý den maso podlijeme vývarem a pivem (2 dl). Dáme do předehřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pomalu je pečeme pod poklicí a občas polijeme výpekem. Když je maso měkké a upečené se zlatou kůrkou, vyjmeme je z pekáče. Výpek vysmažíme na tuk, poprášíme moukou, kterou zpudka orestujeme. Přilijeme horkou vodu, černé pivo (1 dl), zprudka přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustší šťávu.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.

  • 4

    Jako přílohu dáváme čerstvý bílý chléb.

Komentáře k receptu