Pečená krkovice na česneku
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 10 stroužek Česnek
- 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 7 dl Voda pitná
- 7 dl Masový vývar
- 1 kg Vepřová krkovička
- 2 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 61 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 223.5 mg
- Vláknina 12493.6 mg
- Vitamín A 12493.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou krkovici osušíme a na několika místech maso nařízneme. Očištěný česnek prolisujeme a dáme misky. Přidáme k němu sůl, pepř 4 barev, olej a vše dobře promícháme. Touto směsí potřeme maso za všech stran, posypeme kmínem a proložíme omytými snítkami petrželky a celeru. Krkovici dáme do pekáče a odložíme do chladničky na 12 hodin.
-
2
Druhý den maso podlijeme vývarem a pivem (2 dl). Dáme do předehřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pomalu je pečeme pod poklicí a občas polijeme výpekem. Když je maso měkké a upečené se zlatou kůrkou, vyjmeme je z pekáče. Výpek vysmažíme na tuk, poprášíme moukou, kterou zpudka orestujeme. Přilijeme horkou vodu, černé pivo (1 dl), zprudka přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustší šťávu.
-
3
Maso rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.
-
4
Jako přílohu dáváme čerstvý bílý chléb.