Vepřová játra s mandlemi
Suroviny
- 200 g Cibule
- 1600 g Játra vepřová
- 10 g Sůl
- 100 g Paprika sterilovaná
- 250 g Pórek
- 100 g Solamyl
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Glutasol
- 500 g Mandle
- 100 g Česnek
- 50 g Cukr krupice
- 100 g Houby černé
- 100 ml Omáčka sójová
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Olej stolní
- 120 ml Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 61 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 498.4 mg
- Draslík 996.9 mg
- Vláknina 15040 mg
- Vitamín A 15040 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 13.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.
-
2
Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.
-
3
Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.