Vepřové maso Bac-can
Suroviny
- 300 g Cibule
- 1000 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Omáčka sójová
- 1000 g Vepřová kýta
- 30 g Sůl
- 100 g Paprika sterilovaná
- 300 g Sádlo škvařené
- 200 g Žampiony - sterilované
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Solamyl
- 200 g Vejce slepičí
- 20 g Chilli koření mleté
- 15 g Zázvor mletý
- 100 g Česnek
- 20 g Glutasol
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1544 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 180.7 mg
- Draslík 725.9 mg
- Vláknina 8016.4 mg
- Vitamín A 8016.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso opláchneme, nakrájíme po vlákně na tenké nudličky, osolíme a smícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme v chladu odležet.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. Tuk slijeme a postupně přidáme česnek krájený na plátky, očištěné zelí krájené na nudličky, kapii, jemně nakrájenou cibuli, žampiony a zalijeme vývarem. Vše podusíme, aby zelí změklo, zalijeme sójovou omáčkou a octem.
-
3
Nakonec pokrm ochutíme cukrem, glutasolem, čili kořením, zázvorem a zahustíme zbylým máčeným škrobem. Vše krátce prohřejeme.