Vepřové maso Bac-can

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Omáčka sójová
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 300 g Sádlo škvařené
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Solamyl
  • 200 g Vejce slepičí
  • 20 g Chilli koření mleté
  • 15 g Zázvor mletý
  • 100 g Česnek
  • 20 g Glutasol
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1544 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 180.7 mg
  • Draslík 725.9 mg
  • Vláknina 8016.4 mg
  • Vitamín A 8016.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme, nakrájíme po vlákně na tenké nudličky, osolíme a smícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme v chladu odležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. Tuk slijeme a postupně přidáme česnek krájený na plátky, očištěné zelí krájené na nudličky, kapii, jemně nakrájenou cibuli, žampiony a zalijeme vývarem. Vše podusíme, aby zelí změklo, zalijeme sójovou omáčkou a octem.

  • 3

    Nakonec pokrm ochutíme cukrem, glutasolem, čili kořením, zázvorem a zahustíme zbylým máčeným škrobem. Vše krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu