Jehněčí maso s olivami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí plec
  • 200 g Cibule
  • 100 g Paprika červená
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 100 g Olivy černé
  • 30 g Olej olivový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1573 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 809.9 mg
  • Vláknina 9625.8 mg
  • Vitamín A 9625.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy.

Komentáře k receptu