Rajčatová omáčka s banánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Paprika zelená
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Petržel - nať
  • 15 g Cukr třtinový
  • 30 g Chilli paprička
  • 25 g Limetková kůra
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Banány
  • 30 g Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 959 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 444.1 mg
  • Vláknina 5465 mg
  • Vitamín A 5465 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. Petřelku a bazalku nasekáme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme scezená rajčata, banán, chilli papričku, papriku, kousek limetkové kůry, osladíme třtinovým cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka.

  • 3

    Před podáváním odstraníme kůru a vmícháme bazalku s petrželkou.

Komentáře k receptu