Kapr na cibuli po ukrajinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Vývar rybí
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 242.5 mg
  • Vláknina 1468.6 mg
  • Vitamín A 1468.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule.

  • 3

    Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit.

  • 4

    Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu