Pekingská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1430 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 116.6 mg
- Draslík 310.7 mg
- Vláknina 2430 mg
- Vitamín A 2430 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou pěnu odstraníme naběračkou.
-
2
Do polévky přilijeme víno, přidáme opláchnutý pórek nakrájený na nudličky a hlávkové zelí zbavené košťálů nakrájené na nudličky. Vše vaříme, až zelenina změkne.
-
3
Nakonec do polévky přidáme nakrájené černé houby, vegetu, glutasol, mletý pepř a za stálého míchání zavaříme rozšlehaná vejce. Podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.
-
4
Při podávání vkládáme do každé porce uvařené rýžové nudle a omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať.