Polévka na úterý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Masový vývar
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 792.7 mg
  • Vláknina 9571 mg
  • Vitamín A 9571 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 625.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.

  • 2

    Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.

  • 3

    Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu