Perníčky s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 151 mg
- Vláknina 2113.2 mg
- Vitamín A 2113.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout.
-
2
Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto.
-
3
Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut.
-
4
Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout.