Kachní roláda plněná kuřetem
Suroviny
- 200 g Šunka uzená
- 100 g Sádlo škvařené
- 150 g Kachní drůbky
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Kuře
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 1.4 kg Vepřová krkovička
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1030 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 90 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 225.8 mg
- Draslík 242 mg
- Vláknina 403.9 mg
- Vitamín A 403.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
-
2
Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
-
3
Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.
-
4
Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.
-
5
Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.
-
6
Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.
-
7
Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.
-
8
Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.