Salát z bílých fazolí s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 14 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 108.7 mg
- Vláknina 1531.8 mg
- Vitamín A 1531.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.
-
3
Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.
-
4
Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.