Sledi smažení v pikantní směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sleď čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 2838 mg
  • Vitamín A 2838 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.

  • 2

    V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.

  • 4

    Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu