Sledi smažení v pikantní směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 2838 mg
- Vitamín A 2838 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.
-
2
V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.
-
4
Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.