Zeleninové lečo s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprika zelená
  • 60 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 404.4 mg
  • Vláknina 4689.5 mg
  • Vitamín A 4689.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.2 mg
  • Vitamín E 11.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a spolu s rajčaty a jadřinců zbavené papriky, nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmahneme cibuli, potom přidáme rajčata a papriky. Zeleninu osolíme, opepříme,ve vlastní šťávě podusíme do měkka.

  • 2

    Vejce rozkvedláme, vlijeme do pánve a za občasného míchání, necháme srazit vejce.

  • 3

    Lečo rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu