Zapečené rybí filé
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Parmezán
- 40 g Strouhanka
- 6 ml Citronová šťáva
- 6 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Filé rybí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 154.4 mg
- Draslík 48.5 mg
- Vláknina 573 mg
- Vitamín A 573 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut.
-
3
Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme.