Zapečené rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 40 g Strouhanka
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 154.4 mg
  • Draslík 48.5 mg
  • Vláknina 573 mg
  • Vitamín A 573 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut.

  • 3

    Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu