Hovězí ledvinky se zeleninou
Suroviny
- 700 g Hovězí ledviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.333333 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 1 ks Petržel kořen
- 1 l Mléko - podmáslí
- 2 dl Víno bílé
- 5 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 119 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 719.3 mg
- Draslík 894.3 mg
- Vláknina 8838.4 mg
- Vitamín A 8838.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí ledvinky rozkrojíme, odstraníme močové kanálky a ty též zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky dáme do mísy, zalijeme kysaným mlékem a necháme je namočené do druhého dne.
-
2
Druhý den ledvinky důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
-
3
Očistíme a omyjeme zeleninu (mrkev, cele, petržel, cibuli) Cibuli drobně pokrájíme, ostatní zeleninu pokrájíme na kostky.
-
4
V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji orestujeme dorůžova cibuli se zeleninou.
-
5
Přidáme pokrájené ledvinky, promícháme, přilijeme suché bílé víno, doložíme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, majoránku a pod poklicí dusíme do doby, až se tekutina vyvaří a vše se začne smažit. Poté ledvinky poprášíme moukou, červenou sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vodou. Ledvinky dusíme doměkka přibližně 30 minut. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a podáváme.