Vepřová panenka s šalvějí a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Vepřová panenka
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 1365.4 mg
  • Vláknina 9759.8 mg
  • Vitamín A 9759.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.

Komentáře k receptu