Kebab z hovězího masa a sýru feta
Suroviny
- 30 g Cibule
- 100 g Salát hlávkový
- 10 g Petržel - nať
- 60 g Strouhanka
- 20 g Citronová kůra
- 130 g Sýr Feta
- 10 g Oregano čerstvé
- 800 g Hovězí maso mleté
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.23 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 196.6 mg
- Draslík 1036.2 mg
- Vláknina 5725 mg
- Vitamín A 5725 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr rozdrolíme, česnek a cibuli oloupeme, nastrouháme na struhadle. Petrželku a oregano opláchneme, posekáme na jemno. Rajčata nakrájíme na osminky. Salát omyjeme, necháme dobře okapat.
-
2
Maso smícháme se sýrem, vejci, strouhankou, oreganem a petrželkou, kmínem, cibulí, česnekem a citronovou kůrou. Směs dobře propracujeme, vytvarujeme do 8 válečků, které následně napíchneme na grilovací jehly. Kebaby ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. Servírujeme s oblohou z rajčat a salátu.