Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Cibulka jarní
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 750 g Brambory sladké (Batáty)
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 216.8 mg
  • Draslík 833.3 mg
  • Vláknina 9484.8 mg
  • Vitamín A 9484.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Česnek oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Tymián nasekáme.

  • 2

    Brambory uvaříme do měkka, slijeme, poté rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko, dochutíme solí a pepřem. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, česnek a houby, smažíme 3 minuty, poté přilijeme citronovou šťávu, smetanu, ochutíme tymiánem. Přivedeme k varu, minutu povaříme. Zbytek oleje rozpálíme ve druhé pánvi a smažíme na něm steaky po dobu 4 minut z každé strany. Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité houbovou omáčkou.

Komentáře k receptu