Tortilly s mexickou rýží
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 500 g Kuřecí prsa
- 90 g Cibulka jarní
- 60 g Paprika červená
- 400 g Fazole červené sterilované
- 80 g Hrášek mražený
- 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 60 g Salát ledový
- 30 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Tortilla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 13 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1006.1 mg
- Vláknina 22971.8 mg
- Vitamín A 22971.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kusy, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Papriku pokrájíme na kostičky. Ledový salát opláchneme a pokrájíme na nudličky.
-
2
Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na rozpáleném oleji do zezlátnutí, přimícháme cayenské koření, cibulku, papriku, rýži, fazole a hrášek. Smažíme 2 minuty, osolíme a opepříme. Směs rozložíme na tortilly, posypeme ledovým salátem a pevně srolujeme.