Pikantní vepřové maso s rýží
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 500 g Vepřová kýta
- 120 g Cibulka jarní
- 6 g Zázvor celý
- 30 ml Omáčka ústřicová
- 30 ml Olej olivový
- 1 ks Bok čoj
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Omáčka sladká chilli na kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 27 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 599.8 mg
- Vláknina 7414.5 mg
- Vitamín A 7414.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřicovou omáčku smícháme s chilli omáčkou a sójovou omáčkou. Maso pokrájíme na menší kousky a naložíme do připravené marinády. Cibulku a bok čoj opláchneme a pokrájíme na malé kusy. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Olej rozpálíme a osmažíme na něm naložené maso po dobu 4 minut, poté přidáme cibulku, bok čoj, česnek a zázvor. Smažíme další 2 minuty. Přisypeme rýži a smažíme další 2 minuty. Osolíme a opepříme.