Salát z kysaného zelí a bílého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Zelí kysané
  • 60 g Olej olivový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 20 g Celer - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 298 mg
  • Vláknina 5298.8 mg
  • Vitamín A 5298.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé hlávkové zelí očistíme, drobně nakrájíme. Dáme do vhodné misky, kam přidáme drobně nakrájenou cibuli a scezené a nakrájené kysané zelí. Vše pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.

  • 2

    Salát přelijeme jogurtem, ještě jednou promícháme.

  • 3

    Podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu