Salát z těstovin, rajčat a tuňáka
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 200 g Těstoviny konzumní
- 200 g Tuňák v oleji
- 20 g Petržel - nať
- 50 ml Zakysaná smetana
- 3 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kapary
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 0.1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 316.9 mg
- Vláknina 2090.8 mg
- Vitamín A 2090.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící se vody vsypeme těstoviny, které podle návodu na sáčku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do vhodné misky.
-
2
Příprava majonézy: Syrový žloutek utřeme s vejcem uvařeným natvrdo. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání přiléváme olej. Do hotové majonézy přidáme na kousky nakrájeného tuňáka, smetanu, drobně nakrájenou cibuli. Vše dohromady ušleháme na hustou pěnu. Nakonec přimícháme nasekané kapary, už nešleháme, jen promícháme.
-
3
Připravenou majonézu přelijeme těstoviny, přidáme na tenké pásky nakrájenou papriku a dobře promícháme. Salát porcujeme na talíře a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty a drobně nasekanou petrželovou natí.