Fazolový salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 70 ml Olej olivový
  • 20 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 527 mg
  • Vláknina 15408.2 mg
  • Vitamín A 15408.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 9.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.

  • 2

    Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.

  • 3

    Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.

  • 4

    Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu