Opilé kuře s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 150 g Hellmann's Majonéza originál
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Kapary
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1312 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 787.1 mg
  • Vláknina 2353.8 mg
  • Vitamín A 2353.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.

  • 2

    Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.

  • 3

    Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.

  • 4

    Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.

  • 5

    Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.

Komentáře k receptu