Omáčka k vařenému jazyku
Suroviny
- 150 g Hroznové víno
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Rozinky bílé
- 70 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 7 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 205.8 mg
- Vláknina 3516.6 mg
- Vitamín A 3516.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.
-
2
Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.