Pepřová omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno červené
  • 100 ml Víno portské
  • 200 ml Vývar telecí
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 1211.1 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří.

  • 2

    Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo.

  • 3

    Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu