Vepřová panenka s limetkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 2986 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1171.5 mg
- Vláknina 8470 mg
- Vitamín A 8470 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osušíme, nakrájíme na asi 2cm kousky a vložíme do mísy. Zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Bambusové košíky vyložíme plátky limetky, na ně rozložíme kousky masa a zakryjeme listy koriandru. Košíky uzavřeme a vložíme do woku nad vroucí vodu, 5 minut necháme vařit zakryté, potom košíky prohodíme, aby se pokrm připravoval stejnoměrně a dusíme dalších 5 minut. Wok odstavíme z ohně a maso necháme ještě 10 minut zakryté dojít.
-
2
Pokrm podáváme posypaný červeným pepřem.