Vepřová pečeně podávaná po bavorsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 113 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 386.9 mg
- Vláknina 5034.3 mg
- Vitamín A 5034.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vepřového ramínka uděláme šikmé mřížkovité zářezy. Maso osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče kůží dospod, přidáme k němu 200 g vepřových kostí.
-
2
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky, očistíme mrkev a pokrájíme na kolečka. Cibuli s mrkví vložíme do pekáče k masu. Zasypeme lžící kmínu a zalijeme vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C a pekáč do ní vložíme. Pečeme 30 minut. Potom pečeni obrátíme, ztlumíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
-
3
30 minut před ukončením pečení potíráme maso směsí horčice rozmíchané v pivu. Měkkou pečeni vyjmeme a odložíme ji, aby odpočinula. Přes síto prolisujeme vypečenou šťávu a podáváme s masem.