Lososový tataráček na ledovém salátu
Suroviny
- 200 g Salát ledový
- 400 g Losos - filety
- 2 kávová lžička Hořčice
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Citrony
- 3 ks Šalotka
- 10 ks Kapary
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Veka
- 1.5 polévková lžíce Pažitka
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 15 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 907.7 mg
- Vláknina 13350.1 mg
- Vitamín A 13350.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Kapary pokrájíme nadrobno nebo je v misce rozmačkáme vidličkou. Oboje dáme do misky, přidáme extra olivový olej (3 lžíce), pepř 4 barev, šalotku, pažitku, petrželku, ostrou hořčici, mořskou sůl, důkladně promícháme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
-
2
Omyjeme a osušíme citrón, který nakrájíme na osminky. Listy ledového salátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Připravíme si plátky z veky (asi 1 - 1.5cm), které opečeme v topinkovači, pokapeme je extra olivovým olejem (2 lžíce) a otřeme česnekem.
-
3
Tatarák upravíme tak, že z něj upravíme do středu talířů malé kopečeky, dokola ozdobně poklademe listy salátu a ozdobíme plátky citrónu. K lososovému tataráku podáváme zvlášť opečené plátky veky.