Jehněčí plec pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 379 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 254 mg
- Draslík 2260.3 mg
- Vláknina 28702 mg
- Vitamín A 28702 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
2
Předehřejeme troubu na 160 °C.
-
3
Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.
-
4
Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.
-
5
Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.
-
6
Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.