Jogurtová rýže s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1585 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 510.3 mg
- Vláknina 11095.5 mg
- Vitamín A 11095.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži necháme 15 minut vařit ve vývaru na mírném ohni, přidáme červenou čočku, osolíme, opepříme, dochutíme mletým zázvorem a koriandrem a ještě 3 minuty povaříme.
-
2
Ve woku rozehřejeme máslo, konzervované cibulky okapeme a 5 minut opékáme za občasného promíchání.
-
3
Rýžovou směs scedíme a přidáme do woku, ochutíme římským kmínem a hřebíčkem, zalijeme octem a ještě 5 minut necháme povařit.
-
4
Nakonec do odstaveného pokrmu lehce vmícháme jogurt a podáváme.