Jogurtová rýže s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Zázvor mletý
  • 2 g Hřebíček
  • 50 g Čočka červená
  • 3 g Koriandr mletý
  • 4 g Kmín římský
  • 60 g Máslo pepřové
  • 100 g Bílá cibulka
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Ocet malinový
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1585 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 510.3 mg
  • Vláknina 11095.5 mg
  • Vitamín A 11095.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži necháme 15 minut vařit ve vývaru na mírném ohni, přidáme červenou čočku, osolíme, opepříme, dochutíme mletým zázvorem a koriandrem a ještě 3 minuty povaříme.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme máslo, konzervované cibulky okapeme a 5 minut opékáme za občasného promíchání.

  • 3

    Rýžovou směs scedíme a přidáme do woku, ochutíme římským kmínem a hřebíčkem, zalijeme octem a ještě 5 minut necháme povařit.

  • 4

    Nakonec do odstaveného pokrmu lehce vmícháme jogurt a podáváme.

Komentáře k receptu