Salát z čekanky s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 410.9 mg
- Vláknina 8510 mg
- Vitamín A 8510 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme hříbky, které důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké proužky, které doměkka osmahneme v pánvičce na rozehřátém másle. Dochutíme je solí a měkké hříbky necháme vychladnout.
-
2
Z čekanky odstraníme poškozené listy. Zdravé listy opláchneme pod tekoucí studenou vodou a potom listy osušíme. Suché listy nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme osmažené a vychladlé hříbky a ještě jednou zamícháme.