Jehněčí plecko na bulharský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Skopová plec
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 3 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 1157.5 mg
  • Vláknina 12827.2 mg
  • Vitamín A 12827.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na stejné kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme. Na mírném ohni maso pomalu dusíme 20 minut. Do poloměkkého masa přidáme oloupané, na silnější kostky nakrájené brambory, za častého míchání pokračujeme v dušení ještě 15 minut. Následovně do hrnce vložíme očištěný a opraný špenát, který chvilku povaříme.

  • 2

    V pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, stálým mícháním připravíme jíšku, nakonec přidáme sladkou papriku a rozředíme vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky, připravenou jíškou zahustíme vařící se maso. Podle potřeby rozředíme omáčku vodou a povaříme ještě přibližně 25 minut (do úplného změknutí masa). Těsně před dovařením dochutíme solí, pepřem, kari kořením, citrónovou kůrou a šťávou, stáhneme z ohně, ještě teplé jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu