Hovězí polévka s vaječnou přílohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 100 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 301.9 mg
- Draslík 464.3 mg
- Vláknina 4717.6 mg
- Vitamín A 4717.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 139.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře.
-
2
Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme.