Olej bylinkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 63 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 81.8 mg
- Vláknina 688 mg
- Vitamín A 688 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky očistíme, odstraníme tvrdé stonky a ve vroucí vodě je blanšírujeme. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
-
2
Vložíme do mixéru, krátce promixujeme, postupně po částech přiléváme olej. Při vysokých otáčkách mixujeme cca 4 minuty. Přelijeme do sklenice, odložíme a necháme 2 dny marinovat. Poté přecedíme přes jemné plátno do čisté lahve, uchováme na chladném místě.