Olej bylinkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 688 mg
  • Vitamín A 688 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky očistíme, odstraníme tvrdé stonky a ve vroucí vodě je blanšírujeme. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

  • 2

    Vložíme do mixéru, krátce promixujeme, postupně po částech přiléváme olej. Při vysokých otáčkách mixujeme cca 4 minuty. Přelijeme do sklenice, odložíme a necháme 2 dny marinovat. Poté přecedíme přes jemné plátno do čisté lahve, uchováme na chladném místě.

Komentáře k receptu