Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem
Suroviny
- 200 g Těstoviny Fusilli
- 240 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 32 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 295.3 mg
- Vláknina 10647.8 mg
- Vitamín A 10647.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Piniové oříšky prudce za stálého míchání osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
-
3
Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a plod oloupeme. Dužninu nakrájíme podélně na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
-
4
Mozzarellu nakrájíme na plátky.
-
5
V misce důkladně smícháme panenský olivový olej, vinný ocet a hořčici, zálivku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
-
6
Plátky rajčat, avokáda a sýru rozložíme dokola na talíře tak, aby se částečně překrývaly.
-
7
Těstoviny důkladně promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, podle chuti je opepříme a osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zbývající zálivkou. Potom vše ještě posypeme osmaženými oříšky a podáváme.