Kuřecí játra opékaná na kari
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
- 50 g Koriandr čerstvý
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 3 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 533.1 mg
- Draslík 873.5 mg
- Vláknina 1279.5 mg
- Vitamín A 1279.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
-
2
Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
3
V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.
-
4
Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.