Kuřecí játra po italsku
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Šunka od kosti
- 50 g Šalvěj čerstvá
- 500 ml Voda pitná
- 125 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 cl Víno madeira
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 21 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 534.3 mg
- Draslík 1207.7 mg
- Vláknina 11366.5 mg
- Vitamín A 11366.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme.
-
2
V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.
-
3
Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku.
-
4
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo.
-
5
Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme.
-
6
Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou.