Kořeněné tagliatelle s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 28 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 115.3 mg
- Vláknina 3177.5 mg
- Vitamín A 3177.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme. Petržel opláchneme a nasekáme nadrobno.
-
2
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat.
-
3
Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, poté odstavíme pánev z plotny, vmícháme petrželku. Osolíme a opepříme čerstvě rozdrceným pepřem. Přimícháme spolu se sýrem do uvařených těstovin a podáváme.